Norisinājies Jauniešu konkurss ķīmijā un farmācijā

14.10.2023.

14. oktobrī norisinājās noslēdzošā – klātienes – kārta RTU Inženierzinātņu vidusskolas un Asociācijas organizētajam konkursam 8.-9. klašu jauniešiem ķīmijā un farmācijā “Ķīmija un farmācija – no vēstures līdz modernitātei”.

Konkurss norisinājās divās kārtās ar pirmo – izpētes – kārtu, kur jaunieši no 38 skolām iesūtīja savas izpētes prezentācijas par ķīmijas un farmācijas vēsturi. No plašā pieteikumu klāsta tika izvēlētas 10 labākās komandas, kas piedalījās otrajā – klātienes  – kārtā.

Konkursā uzvarēja Andreja Pumpura Rīgas 11. pamatskolas komanda “Pumpurēni”, kas kā galveno balvu ieguva ekskursiju mūsu biedra Kinetics Nail Systems ražotnē un pētniecības un attīstības (Research and development – R&D) laboratorijā, kā arī iespēju izveidot savu nagu laku vai krēmu un piedalīties viktorīnā, iegūstot balvas.

Pateicamies par atbalstu balvu fonda sarūpēšanā Asociācijas biedriem  – AS Grindeks, SIA Tenachem, AS Latvijas Finieris, Organiskās Sintēzes institūts, AS Valmieras Stikla Šķiedra, SIA Lotos Pharma, AS Spodrība, AS Kinetics Nail Systems, SIA LMP, SIA Rīgas Farmaceitiskā Fabrika.