IFC seminārs nozares uzņēmumiem

21.02.2023.

21.februārī Asociācija sadarbībā ar Finanšu ministriju organizēja virtuālu darba semināru par Starptautiskās Finanšu korporācijas International Finance Corporation (IFC) sniegtajām investīciju iespējām farmācijas un ķīmijas uzņēmumu darbības paplašināšanai un attīstīšanai attīstības tirgos. 

IFC ir Pasaules Bankas grupas organizācija, kuras darbības mērķis ir paplašināt privātā sektora investīcijas attīstības valstu tirgos, piedāvājot dažādus finanšu instrumentus, tai skaitā investīcijas uzņēmumu kapitāla un parāda instrumentos, uzņēmumu tirdzniecības un piegādes ķēžu finansēšanu, aizdevumu garantijas, riska dalīšanas instrumentus u.c. finanšu produktus. 

2022. finanšu gadā IFC mobilizēja privātā sektora un finanšu institūciju investīcijas 32.8 mljrd. USD apmērā, strādājot vairāk kā 100 attīstības valstīs. Plašāka informācija par IFC darbību un piedāvātajiem finanšu produktiem pieejama šeit (angļu valodā):

Kā strādāt ar IFC

IFC produkti un pakalpojumi

Kā pieteikties IFC finansējumam

IFC darba seminārā Asociācijas uzņēmumi ieguva praktisku informāciju par sadarbības uzsākšanu ar IFC un tās piedāvātajiem finanšu instrumentiem, paplašinot uzņēmumu darbību trešo valstu tirgos.
Seminārā piedalījās pārstāvji no 8 uzņēmumiem tostarp PharmIdea, Grindeks, Olainfarm, Madara Cosmetics, Loreal Baltic, H.A.Brieger, Polystylex, Jūsma un Tenachem.